Mesleki Bilgiler, Hobiler, Çalışmalar, Öneriler, Güncel Bilgiler ve Haberler, Farklı Bir Bakış Açısı


Yolunuz Tayland’a düşerse bu muhteşem lokantaya mutlaka gidilmesi gerekir. Belki yemek kültürleri bize pek yakın olmasa da mekanın öyle güzel bir manzarası var ki bak bak doymak mümkün değilmiş. Tabi benim de bizzat görmüşlüğüm yok fakat çeviri yaptığım sitede fevkalade övülüyordu. İsterseniz bu eşsiz lokantadan biraz bahsedeyim. Çevirimden ötürü oluşabilecek ufak tefek sıkıntılar için şimdiden uyarıyorum. 😉

@mx_970

Sirocco, dünyanın en yüksekteki ve en büyük açık hava lokantası olmak bir tarafta, Tayland’ın en muhteşem yapılarından State Tower binasının  64.  katında bulunmaktadır.

aphoto81746

150 kişilik bu lokanta 2003 yılının kışında kapılarını müşterilerine açmıştır. Buranın asıl özelliği ise muhteşem Chao Phraya nehrinin panoramik manzarasını izleme imkanıdır.

State-Tower-HDR-Small

Lokantada Akdeniz yemeklerinin de sunulduğu satır aralarında belirtilmiş.

greek-salad

Mayıs ayının başına doğru yağışlı havaların sizi beklediği Bangkok şehrinde yazın gitmek en doğru seçim olabilir.

Şimdi lokantadan biraz bahsettikten sonra State Tower binasını ele almamak yanlış olur. O konuya da biraz değinelim;

State Tower gökdeleni 2001 yılında tamamlanmış, Tayland’ın Bangkok şehrinde Silom Road bölgesinde bulunmaktadır. Gökdelen 68 katlı olup yaklaşık 247 m uzunluğundadır.

114236383-lebua

Mimar Rangsan Torsuwan tarafından 1990’lı yılların başında tasarlanmış.

300,000 m2 alanıyla Güneydoğu Asya’daki en büyük binalarla kapışıyor. 68 katlı ve 247 m uzunluğundaki bu müthiş gökdelen Tayland’ın en uzun üçüncü binası olması (2011 yılı dahilinde).  Ayrıca farklı kullanım imkanları açısından bakılınca da Tayland’ın en uzun binası.

Exterior_m(2)

Bu dev binanın 30 metrelik çatı katlarının üstünü süsleyen kubbesinin altından yapıldığı bilinmekte ayrıca balkonları da. Orjinal ismi “Silom Precious Tower” olup, sonradan  “Royal Charoen Krung Tower” olarak değişmiş ve son olarakta “State Tower” ismiyle anılır olmuştur.

91a876598f93a8ff05e4e00c0e33941a

State Tower gökdeleni için farklı kullanım imkanları oluşmuş bir bina demiştik. İçerisinde; devre mülkler, servisli daireler, ofisler ve perakende satış birimleri bulunmakta. Ayrıca 5 yıldızlı otel ve dünyanın en büyük açık hava lokantası olarak yazının başında tanıttığımız Sirocco bulunmakta.

 

Pek çok yabancı kaynaktan toparlama usulüyle hazırladığım bu yazıyı okurken iyi keyifler dilerim. Herhangi bir hatamız olmuşsa affola. 😉

 

Yorum bırakın

Etiket Bulutu